Карацев вярва в шансовете си за триумф в Маями в отсъствието на Голямата тройка

от в 18:42 на 20.03.2021
Мирела Николова

Руската сензация Аслан Карацев несъмнено е най-проспериращият тенисист през настоящия сезон, имайки предвид феноменалния му баланс от 15 победи и само 2 загуби от началото на годината. И макар мнозина да смятаха, че достигането му до 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия е щастлива случайност, то руснакът доказа, че това далеч не е вярно, побеждавайки топ тенисисти в лицето на Яник Синер и Андрей Рубльов по пътя си към първа титла в професионалния тенис, дошла на турнира от категория АТР 500 в Дубай. Всичко това му донесе скок до 27-ата позиция в световната ранглиста, при положение че в началото на 2021 г. Аслан бе извън топ 100. 

Определено тези успехи са му влели голяма доза увереност и запитан за Мастърса в Маями, стартиращ през следващата седмица, Карацев заяви, че вярва във възможностите си да вдигне трофея на престижната надпревара предвид отсъствието на част от световния тенис елит, сред които и големите фаворити - Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм и Роджър Федерер.

"Чувствам се готов да играя през следващата седмица в Маями, предстои да разберем дали е наистина така. Влязох в основната схема и с нетърпение очаквам да изляза на корта", каза Карацев по време на едно от интервютата си в Дубай. "Винаги има шанс; разбира се, зависи от менталното и физическото състояние на състезателя. Аз ще дам всичко от себе си, пък ще видим какво ще се случи."

По време на пресконференцията след победата си над Андрей Рубльов Аслан Карацев беше попитан дали е сключил някакви договори със спонсори след блестящото си представяне в Мелбърн и в Дубай, а руснакът отговори шеговито:

"Да не би да сте намерили нещо за мен, щом питате? Ако е така, много ще се радвам. Но в момента, както виждате, нямам други спонсори освен Adidas."

Източник: SportsKeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев вярва в шансовете си за триумф в Маями в отсъствието на Голямата тройка Мирела Николова
Теми:  
atp | аслан карацев

Коментари





Следвайте ни в Facebook