Карацев за пореден пък показа железни нерви и триумфира с дебютна ATP титла в Дубай!

от в 17:22 на 20.03.2021
Калоян Соколов

Аслан Карацев изуми тенис света и ясно показа, че няма да е просто едно своеобразно чудо за няколко дни. Руснакът изигра пореден силен двубой в Дубай, надигравайки на финала Лойд Харис с 6:3 6:2, а по този начин се поздрави със своята първа титла на ниво ATP в кариерата си. Осетинецът освен това ще дебютира в световния топ 30, което е повече от впечатляващо постижение, защото той бе извън първите 200 само преди малко повече от шест месеца.

Полуфиналистът от Мелбърн потегли на високи обороти, след като проби още първото подаване на Харис, но квалификантът веднага имаше възможност да реализира рибрейк. Карацев мигновено реагира със светкавичен начален удар, който бе последван от два мощни обратни удара по правата и резултатът набъбна до 3:0. Южноафриканецът все пак съумя да се разпише и дори измъкна третия си сервис гейм от 0:40, за да намали изоставането си на 2:4.

Tези събития нямаха някакво пагубно влияние върху руснака, чийто форхенд започна да намира линиите с невероятна прецизност и уинърите започна да се трупат с невероятна лекота в актива му. Световният номер 81 се опитваше да остава в темпото на игра, което биваше налагано от Карацев, само че често топката идваше твърде бързо в неговата половина и грешките се множаха от ракетата му, като съвсем скоро първата част отиде в сметката на осетинеца.

Вторият сет отново стартира отлично за руснака, който вземаше топката изключително рано при ретур и поставяше Харис под невероятен натиск, след което Карацев беше в пълен контрол над разиграванията и това му позволи веднага да поведе с пробив. Предимството веднага бе затвърдено, а квалификантът трябваше да прави чудеса от храброст, за да спечели размяна от дъното на корта.

Световният номер 42 пък преливаше от самочувствие, съчетавайки по прекрасен начин дълбочина и мощност в своите удари, но южноафриканежът отрази два поредни брейкбола и запази интригата в срещата. Карацев обаче нямаше никакво намерение да прави излишни подаръци на опонента си и малко по-късно логично се стигна до брейк в негова полза. 

До края Аслан не даде никакви признаци, че може да се пропуска, докато не се стигна до 5:2, когато осетинецът застана на сервис линията със задачата да си подпечата титлата, а у него нямаше никаква следа от нервно напрежение и заслужено се превърна в шампион на турнира в Дубай!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев за пореден пък показа железни нерви и триумфира с дебютна ATP титла в Дубай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | дубай | лойд харис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook