Карацев загуби сет, но все пак се справи с Шварцман

от в 13:48 на 05.05.2021
Диана Андреева

Аслан Карацев спечели оспорваната битка срещу поставения под номер седем в Мадрид Диего Шварцман. Аржентинецът даде всичко от себе си на корта, но не успя да сломи един от най-успешните тенисисти през този сезон и сложи край на участието си в Mutua Madrid Open 2021 след 6:2 4:6 6:1. Така Карацев си осигури място в трети кръг на Мастърса, където го очаква двубой с Александър Бублик. 

Карацев и Шварцман не се срещат за първи път в историята на спорта. В началото на 2021, когато името на руснака бе едва известно на тенис света, Аслан победи своя колега в последователни сетове на 1/16-ина финалите на Australian Open. Именно в Австралия Карацев привлече прожекторите към себе си, след като достигна до 1/2-финалите в дебютното си участие в основна схема на турнир от Големия шлем, а по пътя си отстрани и първата ракета на България - Григор Димитров. 

В първите минути на срещата Карацев трудно навлизаше в ритъм и често прибързваше с ударите си, а придвижването му по корта бе под всякаква критика. Впоследствие обаче Аслан показа познатата си интензивна игра, с която преди известно време надви и световния номер едно Новак Джокович. Руснакът започна да се възползва от колебливите отигрвания на своя опонент и заслужено възвърна паритета в отделните части и впоследствие затвори мача. 

Шварцман от своя страна започна много уверено срещата, което му даде и преднина в резултата, ала аржентинецът не успя да задържи високото си ниво в следващите две части и в крайна сметка напусна турнира след малко по-малко от два часа игра. Все пак Диего ще запази своята позиция в класирането поне до момента, но Матео Беретини може да го измести в случай, че запише две последователни победи. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев загуби сет, но все пак се справи с Шварцман Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | диего шварцман | мадрид | тенис турнир в мадрид | тенис турнир мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook