Карацев: Заминавам със самочувствие за Мелбърн; Австралия ме зарежда позитивно

от в 23:08 на 15.01.2022
Калоян Соколов

Аслан Карацев имаше тежки мигове в началото на сезон 2022, след като се зарази с COVID-19 и беше принуден да се оттегли от първата си заявена надпревара през годината. Имунитетът на световния номер 20 обаче се оказа много силен и руснакът завоюва първа титла за 2022-ра, надигравайки Анди Мъри на финала в Сидни. Карацев категорично не е от най-емоционалните състезатели в Тура, но все пак отдаде дължимото значение на триумфа си:

"Тази победа е от огромно значение за мен, защото прекарания коронавирус обърка плановете ми и не можах да взема участие на ATP Cup. Подготовката ми щеше да бъде почти нулева, ако бях допуснал ранна загуба в този турнир, докато сега занимавам със сериозна доза самочувствие за Мелбърн и си доказах, че съм способен в момента да печеля мачове и дори цели турнири.

Днес трябваше да бъда особено убедителен с първия си сервис, защото Мъри влиза много навътре при ретурите на съперниково второ подаване и съумява да диктува хода на разиграването. Просто гледах да запазя спокойствие, опитвайки се да се придържам към игровия си план. Поздравявам Анди, който продължава да вдига нивото си с всяка изминала седмица и съм щастлив, че спечелих трофея срещу толкова класен съперник. Много ми харесва да играя в Австралия, тъй като сменям зимата с лято и това ме зарежда крайно позитивно и ме кара да показвам най-доброто от себе си. Ето това е моята тайна за успех в тази част от сезона" - завърши шампионът.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев: Заминавам със самочувствие за Мелбърн; Австралия ме зарежда позитивно Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | аслан карацев | интервюта | сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook