Карацев записа дебютен успех на Ролан Гарос; Де Минор с чиста победа на старта

от в 19:36 на 01.06.2021
Владислав Риждов

Аслан Карацев се поздрави с дебютен успех в основната схема на Ролан Гарос. Руснакът се справи категорично с квалификанта Дженсън Бруксби с резултат 6:3 6:4 6:4 и се класира за втория кръг на турнира.

Световния номер 163 влезе в срещата след 13 поредни успеха, включително и три победи в пресявките на надпреварата. Мачът обаче бе изцяло под контрола на Карацев. Първата част започна равностойно, но в самия край на сета Карацев вдигна темпото и от 3:3 спечели три последователни гейм, повеждайки в общия резултат. Руснакът продължи с превъзходството си и по време на втория сет. Аслан си осигури ранен пробив и поведе с 3:1, а до края изпусна още седем брейк точки, но в крайна сметка задържа аванса си и се доближи на сет от победата.

Третата част започна изненадващо, тъй като Бруксби стартира с пробив и поведе с 2:0 в геймовете, но Карацев бързо намери верния ритъм и направи пълен обрат, записвайки следващите четири гейма на сметката си. Оттам нататък руснакът продължи със стабилната си игра и не даде никакви шансове на американския си съперник да се върне в битката за сета, затваряки срещата след час и 59 минути игра. Следващият съперник на полуфиналиста от Аустрелиън Оупън ще бъде германеца Филип Колшрайбер.

Алекс Де Минор също гарантира мястото си във втория кръг на надпреварата. Австралиецът не допусна изненада срещу италианеца Стефано Травалия, надигравайки го с резултат 6:2 6:4 7:6(4). 

 Де Минор започна отлично двубоя и след като трябваше да отразява точка за пробив още в откриващото си подаване, след това на свой ред рализира два безответни брейка, с които си осигури успеха в първата част. Втората част бе доста по-оспорвана. До 3:3 двамата се движеха гейм за гейм, а след това си размениха по един пробив, преди бързоногият австралиец да открадне за втори път подаването на съперника си и на собствен сервис да сложи точка на сета.

Де Минор и Травалия пренесоха равностойния тенис и в третата част. В нея отново световния №22 пръв стигна до преднина в резултата, ала италианецът успя да възстанови паритета. До края нови пробиви нямаше, а двамата трябваше да изиграят тайбрек, в който Де Минор бе по-солиден и успя да надделее, въпреки съпротивата, която Травалия му оказа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев записа дебютен успех на Ролан Гарос; Де Минор с чиста победа на старта Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | аслан карацев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook