Карен Хачанов ще прави компания на Роджър Федерер на турнира в Хале през 2021 г.

от в 18:51 на 12.04.2020
Петър Колев


Световният №15 Карен Хачанов вече се е записал за участие на турнира на трева в Хале през 2021 г. Руснакът е редовен участник в германския град през последните няколко години. 23-годишният тенисист достигна до 1/2-финалите в Хале при своя дебют през 2017 г.

Обещававащият рейд на руснака в Хале беше прекъснат от 10-кратния шампион там Роджър Федерер. Във всеки от последните два сезона, Карен достигаше до 1/4-финалите на надпреварата. Бившият световен №8 трябваше да направи своето четвърто поредно участие в Хале още тази година, но за съжаление целият сезон на трева беше отменен заради пандемията от коронавирус.

Karen Khachanov, Rublev join Roger Federer and more in 2018 Halle ...

"Това е много тъжна новина. За съжаление, предвид настоящата ситуация нямаме алтернатива.", сподели турнирният директор на надпреварата в Хале, Ралф Вебер, в официално обявление след отмяната на състезанието. "Също така бих искал да използвам момента, за да благодаря на всички играчи, спонсори и доброволци за разбирането и тяхната солидарност. Всички гледаме напред към 2021 г., когато всъщност ще бъде и 28-то издание на турнира."

Директорът на турнира в Хале: Федерер ще бъде фактор поне още две ...

Организаторите на турнира в Хале вече си осигуриха две големи лица за следващото издание на турнира след като вече стана ясно, че 20-кратния шампион от турнири от Големия Шлем, Роджър Федерер, също обяви, че възнамерява да играе в Хале догодина. Хачанов, който е шампион на Мастърс турнира в Париж от 2018 г., не е достигал до друг 1/2-финал на трева освен този в Хале през 2017 г. преди три години. Остава да видим дали руснакът ще може да направи пробив на зелената настилка, когато се върне в Хале през 2021 г.

Karen Khachanov beats Miomir Kecmanovic at the NOVENTI OPEN in ...

Източник: USA Tennis World


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карен Хачанов ще прави компания на Роджър Федерер на турнира в Хале през 2021 г. Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook