Кареньо Буста е първият финалист в Марбея след обрат над сънародник!

от в 17:45 на 10.04.2021
Петър Томов

Поставеният под №1 в схемата Пабло Кареньо Буста достигна финала на надпреварата в Марбея след трисетов успех над специалиста на клей Алберт Рамос-Виньолас. Световният №15 надигра своя сънародник с 6:1 3:6 7:6(5) в мач изпълнен с много драма и обрати, а в утрешния ден ще се изправи срещу Карлос Алкарас или Жалме Мунар в битка за трофея.

Срещата започна по превъзходен начин за Кареньо Буста, който след 30 минути на клея в Марбея водеше с 5:0! Рамос-Виньолас успя да се разпише в шестия гейм, но само колкото да отърве "геврека" и след сервис гейм на нула, поставения под №1 в схемата затвори частта на 1.

Буста имаше възможността да започне втория сет по идентичен на първия начин, но не съумя да реализира нито една от трите възможности за пробив, които се откриха пред него в първия гейм. Разковничето в частта дойде в четвъртия гейм, в който Рамос-Виньолас достигна до брейкбол, негов единствен в сета, който успя да реализира. Двамата си взимаха експресно подаванията до края на втората част, а с това тя отиде на сметката на левичаря.

Третата част бе най-равностойна и всеки един от двамата имаше своите шансове, за да се поздрави с крайния успех. В третия гейм Виньолас се възползва от серия плахи начални удари на по-именития си съперник и успя да спечели подаването му. 33-годишният испанец сервираше за победата когато при 30-30 в десетия гейм допусна непредизвикана грешка, след която Буста достигна до възможност за връщане на пробива. Водачът в схемата бе безкомпромисен на ретур и изравни за 5:5, а впоследствие се стигна до тайбрек. В него Буста поведе с 4-1, с минипробив аванс, и не изпусна контрола до края, за да сложи точка на спора след 2 часа и 11 минути на корта. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кареньо Буста е първият финалист в Марбея след обрат над сънародник! Петър Томов
Теми:  
алберт рамос-виньолас | марбея | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook