Кареньо Буста разгроми резервата на Полша и Испания докосва нов финал на ATP Cup

от в 10:14 на 07.01.2022
Владислав Риждов

Пабло Кареньо Буста трябваше да се изправи срещу Камил Майхжак в първата среща на сингъл от полуфинала между Полша и Испания на АТР Сup, само че положителен COVID-19 тест извади Майхжак от състава часове преди да излезе на корта. Така на Буста му се наложи да премери сили с резервата Ян Желински, който дори няма ранкинг в световната ранглиста на сингъл. Това бе добре дошло за втория по сила испанец, тъй като той спести доста сили и след 6:2 6:1 - доближи родината максимално близо до нов финал в турнира.

Срещата започна с лесни сервис геймове за двамата, но от този момент нататък инициативата бе изцяло на абсолютния фаворит в двубоя. С високо темпо и агресивна игра Кареньо Буста бързо отвори дистанция в резултата, която изглеждаше непосилна за наваксване от страна на специалиста на двойки в състава на Полша. До края все пак той прибави още един гейм към актива си, преди Буста безпроблемно да сложи точка на спора в откриващия сет.

През втората част отпускане от страна на испанеца нямаше, даже напротив. Световният номер 20 не даваше никакви възможности на Желински и преднината му набъбваше с бързи темпове на корта. Полякът не пропусна да се разпише и в този сет, записвайки почетен гейм на сметката си, а до края дори зарадва публиката с някои впечатляващи отигравания. Интригата обаче напълно отсъстваше и Буста се поздрави с една от най-лесните си победи в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кареньо Буста разгроми резервата на Полша и Испания докосва нов финал на ATP Cup Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | atp cup 2022 | атп къп | испания-полша | обзор | пабло кареньо буста | полуфинал | ян желински

Коментари





Следвайте ни в Facebook