Карлос Алкарас си татуира посланието на своя дядо (снимка)

от в 23:14 на 23.12.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас изпрати един изключително впечатляващ сезон, по време на който постигна множество забележителни резултати и подобри редица значими рекорди. Без съмнение върхът в досегашната кариера на младока е триумфът му на Откритото първенство на САЩ, благодарение на който се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста и се превърна в най-младия номер едно в Откритата ера на тениса.

Въпреки крехката си възраст 19-годишният испанец е известен със своята забележителна способност да остава хладнокръвен в най-напрегнатите моменти от даден двубой. Неведнъж обаче той е заявявал как дължи всичко това на своя дядо, който му е дал безценен съвет в детството, свързан с това да се концентрира върху "трите С: cabeza, corazón, cojones" (в превод от испански - "глава, сърце, топки"). 

Това послание е оставило траен отпечатък върху начина на мислене на Алкарас, който си припомни думите на дядо си преди финала на US Open: "Това е моята формула за успех. Дядо говори за това от детството ми - за всеки мач и всеки турнир. Винаги си припомням тези му думи в трудни моменти, докато съм на корта. Той казва, че трябва мозък, за да изпипваш нещата и да се трудиш, сърце - за да си добър човек и да помагаш на хората, а топки - за да си победител".

Изглежда, че Алкарас е решил дори да татуира съвета на дядо си, съдейки по последната му публикация в социалните мрежи. Днес световният №1 сподели снимка от процеса по време на поставяне на татуировка, прибавяйки като текст към кадъра емотикони, изобразяващи именно "трите С" - мозък, сърце и топки.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлос Алкарас си татуира посланието на своя дядо (снимка) Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook