Карлос Моя: Най-тежката загуба на Рафа през 2020 е...

от в 16:26 на 28.12.2020
Диана Андреева

Треньорът на Рафаел Надал - Карлос Моя, обобщи сезона на испанеца. Ето какво каза той:

"Не мога да кажа, че поражението от Тийм ​​на Откритото първенство на Австралия повлия на Рафа. Все пак това бяха четвъртфиналите на турнир от Шлем, не е никак малко. Но мисля, че най-болезнената загуба беше от Медведев на 1/2-финалите в Лондон. Той никога не е бил толкова близо до спечелването на титлата от ATP Finals.

Що се отнася до финала на Ролан Гарос срещу Джокович, имахме съмнения как ще се развият нещата. Състезанието се проведе при напълно различни условия, освен това Рафа участва на само един турнир преди това, който дори не беше особено успешен. Кортовете на Филип Шатрие обаче са дома на Надал.

Преди финала ни казаха, че мачът ще се проведе на затворен покрив, и помислихме как да кажем на Рафа за това. В крайна сметка Франсиско Ройг го направи. Надал обаче отговори: "Не ме интересува, ще спечеля този мач." Никога не бях чувал нещо подобно от него. Рафа е много скромен в живота, така че не беше проява на арогантност, а по-скоро увереност, убеденост, "цитираха думите на Моя от L'Equipe.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлос Моя: Най-тежката загуба на Рафа през 2020 е... Диана Андреева
Теми:  
карлос моя | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook