Карлос Моя: Първото място в света не е сред целите на Надал

от в 21:26 на 07.09.2022
Калоян Соколов

През последните близо две десетилетия битката за първата позиция в света неизменно се водеше между Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри и Роджър Федерер, които се откъсваха с огромна разлика пред опонентите си и бяха напълно недосегаеми за тях. През тази година обаче тази тенденция претърпя обрат, след като сърбинът беше спрян от участие на редица важни надпревари поради отказа му да се ваксинира. Това позволи на Даниил Медведев да прекъсне хегемонията на Голямата четворка и да заеме челното място в класирането, ала изявите му през годината са повече от неубедителни и ранната му загуба на US Open означаваше, че ранглистата ще бъде оглавен от друг тенисист.

Наглед фаворит за овакантената позиция се явяваше Рафаел Надал, което беше напълно логично с оглед на двата спечелени Шлема от него през 2022-ра, ала той допусна изненадващо поражение от Франсис Тиафо на осминафиналната фаза в Ню Йорк, а това отвори възможност на Карлос Алкарас и Каспър Рууд да окупират върха в спорта, ако някой измежду тях достигне поне до финала на Откритото Първенство на САЩ.

Изглежда обаче тези сметки не са сред приоритетите на Рафа, съдейки по думите на неговия треньор Карлос Моя. Някогашният шампион на Ролан Гарос отрече възпитаникът му да преследва завръщането начело в световната класация, споделяйки следното по темата:

"Може да погледнете програмата на Надал и бързо да разберете, че не преследваме първото място. Ако се фокусираме върху тази цел, то това би имало пагубен ефект върху тялото на Рафа и ще се изискват нездравословно много усилия, за да може той да завърши годината начело в ранглистата. Важното е Рафаел да е в оптимална физическа форма за турнирите от Големия шлем, а при положение, че там се открие възможност да атакуваме лидерската позиция в ATP, то със сигурност ще го направим" - категоричен е наставникът на 22-кратния носител на "мейджър" трофеи.

Източник: Eurosport

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлос Моя: Първото място в света не е сред целите на Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос моя | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook