Каролина Мухова навакса пасив от 2:5 гейма и елиминира Мертенс

от в 11:03 на 15.02.2021
Мирела Николова

Световната №27 Каролина Мухова, която в предишната фаза на Откритото първенство на Австралия елиминира една от фаворитките за титлата Каролина Плишкова, продължава с брилянтното си представяне и днес се наложи над Елизе Мертенс със 7:6(5) 7:5, класирайки се за четвъртфиналите на надпреварата. За място във финалната четворка белгийката ще спори с представителката на домакините Ашли Барти.

Мухова стартира мача колебливо, като трудно успяваше да се възползва от първия си сервис и често бе принудена да играе на втори такъв, което ѝ отнемаше инициативата в разиграванията и резултира в два ранни пробива. Това даде възможност на съперничката ѝ да си осигури аванс от 5:2, но точно когато положението в първия сет за чехкинята изглеждаше безнадеждно, тя съумя да запише 4 поредни гейма на сметката си и се стигна до тайбрек. В него разочарованието на Мертенс от изгубеното си предимство оказа своето влияние и тя допусна няколко непредизвикани грешки, които предопределиха съдбата на сета в полза на Каролина.

Във втората част двете стабилизираха подаванията си и пробивите бяха рядкост. Мухова успяваше да налага своето темпо на игра, но противничката ѝ все пак намираше отговор на атаките и успяваше да се задържи в резултата. Повратният момент дойде при 5:5, когато чехкинята притисна максимално опонентката си, която, повлияна от напрежението, инкасира късен пробив, който бе и решаващ за края на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каролина Мухова навакса пасив от 2:5 гейма и елиминира Мертенс Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | елизе мертенс | каролина мухова

Коментари





Следвайте ни в Facebook