Карузо за успеха над Алиасим, подема при италианците и оценката си за Кузманов

от в 07:52 на 12.11.2020
Калоян Соколов

Вчера Салваторе Карузо постигна втората най-голяма победа в кариерата си, надигравайки световния номер 21 Феликс Оже-Алиасим и така се класира за дебютен четвъртфинал на ниво ATP през сезона, а ето какво сподели той веднага след ценния триумф:

За победата над Алиасим и какво е направило разликата:

- Днес сервирах наистина добре и се чувствах отлично, когато вкарвах първите си подавания, а освен това показах солидна игра от основната линия и тези компоненти ми помогнаха да се поздравя с успеха в двубоя.

За това какво означава такава победа за него:

- Феликс е невероятен шампион и за в бъдеще ще бъде още по-голям такъв. Такъв мач ми дава голяма увереност за срещите ми до края на турнира, както и за тези от следващия сезон.

За невероятния подем в италианския тенис:

- Мисля, че федерацията свърши страхотна работа, защото организира огромен брой Чаланджъри в страната. Всички италиански играчи сме много добри приятели и вътрешната конкуренция ни помага заедно да се докарваме до нашия лимит.

За неговото начало в тениса:

- Случи се малко неочаквано, тъй като никой в семейството ми не играе тенис. Живея в малък град в Сицилия и веднъж се прибирах вкъщи пеша, когато видях обява за тенис уроци и помолих баща ми да ме запише. Впоследствие веднага се влюбих в спорта и останалото е история.

За това дали след такъв успех гледа към титлата:

- Не, винаги мисля мач за мач. Играчите тук са наистина силни и бих се радвал да съм на финала, но не мисля толкова напред във времето.

За турнира в София и мнението му за Димитър Кузманов:

- Турнирът е страхотен и съм напълно доволен от организацията. Димитър е наистина отличен играч, който е изключително борбен и при малко повече късмет може да постигне силни резултати.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карузо за успеха над Алиасим, подема при италианците и оценката си за Кузманов Калоян Соколов
Теми:  
sofia open 2020 | Пресконференции | салваторе карузо

Коментари





Следвайте ни в Facebook