Касаткина доближи Русия на една победа разстояние от купата на BJK

от в 18:24 на 06.11.2021
Тея Кръстева

Отборната надпревара при дамите - Billie Jean King Cup, вече е във финалната си фаза, като едни срещу други се изправят отборите на Русия и Швейцария. В първия двубой световната номер 28 Дария Касаткина победи с 6:2 6:4 швейцарката Джил Тайхман, като по този начин доближи родната си страна само на една победа разстояние от купата в Прага.

Рускинята навлезе в срещата на много високо ниво, като не чака дълго, преди да се откъсне с фамозното 5:0 гейма и дори да има възможността да върже "геврек" на своята опонентка. Тайхман успя да направи рибрейк и да спечели свой сервис гейм, но това по никакъв начин не повлия на изхода от сета - 6:2.

Втората част бе по-завързана, тъй като Джил Тайхман значително повиши нивото си на игра. В края на частта Дария Касаткина отново успя да се откъсне с брейк аванс - 4:3, само че представителката на Швейцария не закъсня да реализира мигновен рибрейк - 4:4. Съпротивата на Тайхман бе окончателно пречупена още в следващото й подаване, което рускинята открадна, и след това Дария Касаткина не сбърка да затвори сблъсъка - 6:2 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Касаткина доближи Русия на една победа разстояние от купата на BJK Тея Кръстева
Теми:  
billie jean king cup finals

Коментари





Следвайте ни в Facebook