Касаткина завоюва титлата в Москва след страхотен обрат на финала (видео)

от в 15:32 на 20.10.2018
Калоян Пламенов

Рускинята Дария Касаткина спечели домакинския турнир в Москва, след като постигна страхотен обрат на финала срещу тунизийската квалификантка Онс Жабур след 2:6, 7:6(3), 6:4. Тя е и шестата рускиня, която триумфира в турнира, а след триумфа си ще дебютира в топ 10 на световния тенис от следващата седмица. 

Това е първа титла за годината, за руската тенисистка, и втора в нейната кариера. Тя игра финал през миналата година в руската столица, но в крайна сметка го загуби. Сега обаче успя да зарадва местната публика и завоюва отличието.

Срещата между двете тенисистки продължи два часа и пет минути. 

В първия сет Дария проби още в началния гейм, но нейната противничка я надигра тотално през следващите няколко гейма и след три пробива и спечелване на всичките си три подавания успя да вземе убедително частта.

Вторият сет започна по идентичен начин и рускинята проби още в първия гейм, но след това инкасира два пробива. Жабур имаше аванс от 4:1 гейма във втората част и се виждаше как ще постигне страхотен успех и ще завоюва трофея.

В седмия гейм обаче Касаткина върна пробива, а след това двете си размениха по един пробив в заключителните два гейма от частта, за да се стигне до тайбрек. В тайбрека представителката на домакините спечели след 7:3 точки в своя полза.

Третият сет започна убедително за Касаткина и тя дръпна с 2:0 гейма след ранен пробив, но в третия гейм нейната противничка върна пробива. Рускинята проби отново за 5:3, но Жабур направи моментален рибрейк. В десетия гейм обаче Касаткина след пробив на нула завоюва отличието и не допусна за втора поредна година да загуби на финала в Москва. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Касаткина завоюва титлата в Москва след страхотен обрат на финала (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
дария касаткина | тенис | тенис турнир в москва

Коментари





Следвайте ни в Facebook