Каспър Рууд ще спори с Пабло Андухар на 1/2-финала в Женева

от в 20:05 на 20.05.2021
Диана Андреева

Каспър Рууд реализира впечатляващ обрат и се класира сред последните четирима на Geneva Open 2021! Норвежецът предаде първия сет с 2:6, но внезапно повиши нивото си на игра и в крайна сметка след 2:6 6:1 6:4 надделя над световния номер 59 Доминик Кьопфер. Освен, че показа много добър тенис, Рууд имаше предимство и от физическа гледна точка, тъй като неговият опонент страдаше от болки в областта на таза, а травмата е стар проблем, който неведнъж е оказвал влияние върху представянето на 27-годишния левичар. 

Мачът започна страхотно за германските тенис почитатели. Техният представител се представяше отлично както на сервис, така и на ретур, а тактиката му да посреща топката възможно най-навътре в корта даде видим резултат, изпращайки първия сет на сметката му след едва 37 минути. След почивката обаче Кьопфер сякаш не беше на себе си - прибързани отигравания и несигурен начален удар, бяха причината той да позволи на Рууд да възвърне паритетата в отделните части. 

Преди началото на решаващия сет Кьопфер си взе медицински таймаут, ала терапията сякаш не се отрази на представянето му. Макар и на моменти да напомняше за добрите си моменти от откриващата част, Доминик така и не успя да намери ритъма си и в крайна сметка отстъпи, оставайки на крачка от 1/2-финалната фаза в турнира. 

В другия 1/4-финал от тази част на схемата Пабло Андухар се справи с 18-годишния Стефан Страйкър и сложи край на "приказката му" в Женева. Вчера Страйкър стана най-младият швейцарски тенисист в последните 20 години, който е достигал сред последните осем играчи в ATP събитие. Андухар, който изненада 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер по-рано през седмицата, надделя след трисетова драма - 4:6 6:4 6:4 и по този начин си осигури сблъсък с третия поставен Каспър Рууд. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каспър Рууд ще спори с Пабло Андухар на 1/2-финала в Женева Диана Андреева
Теми:  
каспър рууд | пабло андухар | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook