Категоричен Рубльов надигра Фонини и ще спори с Джокович за титлата в Белград

от в 18:46 на 23.04.2022
Диана Андреева

Андрей Рубльов се нуждаеше от едва 62 минути, за да може с разгромен успех над Фабио Фонини да си гарантира място в сблъсъка за титлата на турнира в Белград. Руснакът бе абсолютно безапелационен от първата до последната точка и напълно заслужено след 6:2 6:2 си осигури сблъсък с първия поставен в основната схема на надпреварата и любимец на зрителите по трибуните - Новак Джокович.

Рубльов показа далеч по-високата си класа в хода на двубоя и напълно доминираше над своя съперник. Това го отведе до спечелването на пет последователни гейма и скоро 62-рият в света Фонини се оказа догонваща с 1:5 в откриващия сет. Авансът от два пробива бе напълно достатъчен, за да може скоропостижно частта да отиде на сметката на втория поставен в основната схема при резултат 6:2. 

Подемът на Рубльов продължи и в последвалите минути, а втората част се разви идентично с първата. Поставеният под номер две проведе няколко високотемпови разигравания и на бърза ръка си осигури брейк преднина за 3:2. По-късно последва поредната силна серия от страна на световния номер осем, който оставил своя противник напълно безпомощен на корта, реализира нов пробив. В последния гейм на мача Фонини за първи път показа на какво действително е способен и притисна опонента до ръба, но руснакът отново намери начин да се измъкне, отразявайки три брейкбола, за да може на свое подаване да приключи срещата и да се класира към заключителния кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Категоричен Рубльов надигра Фонини и ще спори с Джокович за титлата в Белград Диана Андреева
Теми:  
atp | андрей рубльов | белград | новак джокович | тенис турнир в белград | фабио фонини | фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook