Категорична Сабаленка е на 1/8-финал в Лондон; Самсонова надделя над Стивънс

от в 17:12 на 02.07.2021
Владислав Риждов

 Арина Сабаленка продължава с категоричното си представяне на Уимбълдън. Номер две в схемата се нуждаеше само от час и 15 минути, за да гарантира продължаването си към втората седмица на турнира, след като се наложи с 6:0 6:3 над квалификантката Мария Осорио Серано.

Световната №4 бе безкомпромисна в откриващия сет. Сабаленка не даде нито гейм на съперничката си от Колумбия, реализирайки всичките си три шанса за пробив, до които достигна в първата част. Вторият сет започна с изненадващ пробив от страна на Осорио Серано, но Сабаленка веднага изравни резултата. Последваха няколко оспорвани гейма, след които втората в схемата се доближи значително до победата, повеждайки с 5:1. Световната №94 не се предаде и въпреки че изпитваше видими затруднения с придвижването си по корта, успя да спечели следващите два гейма и да постави под напрежение съперничката си. До изненада обаче не се стигна и беларускинята затвори уверено срещата в своя полза, класирайки се по този начин за първия си осминафинал в надпреварата от Шлема.

В друг мач от програмата при жените играещата добре напоследът Людмила Самсонова също се класира за осминафиналите. Шампионката от турнира в Берлин се справи със съпротивата на Слоан Стивънс - 6:2 2:6 6:4.

Двубоят започна с размяна на пробиви между двете състезателки, ала постепенно инициативата отиваше на страната на рускинята. Самсонова бе по-солидната и се добра до два брейка, които решиха развръзката в сета и така тя поведе в общия резултат. Във втората част пък американката бе тази, която контролираше събитията на корта. Стивънс си изгради почти незаличим аванс от 4:0 и съумя да го задържи до края на сета, давайки само два гейма на противничката си.

В решителната част световната №65 наложи рано темпото си и открадна сервиса на Стивънс още в самото начало. Самсонова успя да редуцираха непредизвиканите грешки, които я мъчеха във втория сет и стоеше по-добре на корта. Рускинята ограничи до минимум шансовете на съперничката си и след като нямаше други пробиви до края, се поздрави със своята десета поредна победа на трева.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Категорична Сабаленка е на 1/8-финал в Лондон; Самсонова надделя над Стивънс Владислав Риждов
Теми:  
Арина Сабаленка | людмила самсонова | Обзори | уимбълдън 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook