Катеторичен Зверев: Дейвис Къп не е същият, няма да участвам в подобно събитие

от в 16:08 на 24.10.2021
Диана Андреева

Александър Зверев многократно изрази недоволството си от сериозните изменения във формата на отборното събитие  Дейвис Къп. Шампионът от Олимпийските игри в Токио коментира промените и определи новия формат на надпреварата като "нелеп" и бе категоричен, че няма да се включи в турнира. Официално бе потвърдено, че Зверев ще пропусне Davis Cup 2021, а ето и изявлението му по въпроса, което даде пред медиите в Австрия:

"Държа на думата си. Такъв човек съм. Дейвис Къп не е същият, няма как да се включа в подобно събитие. Форматът трябва да бъде променен. Искам да спечеля това събитие, но в истинския му вариант." - завърши изявлението си Зверев.

През тази седмица предстои Зверев да се включи в ATP 500 турнира във Виена, а след това ще се отправи към Париж, където през миналия сезон пропиля аванс от сет и в крайна сметка отстъпи на Даниил Медведев в спор за трофея. Саша вече е подсигурил мястото си в Торино, където за първи път в историята на тениса ще се състои Nitto ATP Finals, а дали германецът ще успее да надмине Стефанос Циципас в световната ранглиста, или не, предстои да разберем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Катеторичен Зверев: Дейвис Къп не е същият, няма да участвам в подобно събитие Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | дейвис къп | купа дейвис финали

Коментари





Следвайте ни в Facebook