Като близнаци: Алкарас прибегна към най-голямото суеверие на Надал (видео)

от в 13:03 на 04.05.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас непрестанно е сравняван с Рафаел Надал през последните години, а младият испанец определено е заслужил тази чест с представянето си на корта и дори можем да кажем, че изпреварва ранните успехи на Матадора, имайки предвид, че се превърна в най-младия световен номер едно в историята на тениса и освен това подобри постижението на Рафа за най-бързо достигнати 100 победи в ATP Тура, нуждаейки се от само 132 изиграни двубоя за целта.

Изглежда обаче двамата испанци не си приличат единствено по изключително ранния си пробив в професионалния тенис и невероятни резултати на корта, а и по своите суеверения. Както знаем, то Надал внимателно подрежда преди мач бутилките с течности, които използва за възстановяване. Те трябва да са с етикет към корта, диагонално към него, но в една линия. Манакорецът твърди, че това не е предразсъдък или суеверие, а “просто любов към реда”, но никой не му вярва.

Същото пък вчера направи и Алкарас по време на четвъртфиналния си мач с Карен Хачанов в Мадрид. Камерата улови защитаващия шампион внимателно да нарежда своите шишета едно до друго, като тепърва предстои да разберем дали това било единичен случай или Карлитос също е бил вдъхновен да се обърне за постоянно към този ритуал, който Надал неведнъж е споделял, че му помога да се концентрира на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като близнаци: Алкарас прибегна към най-голямото суеверие на Надал (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | забавно | карлос алкарас | любопитно | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook