Като истински самурай: Нишиока срази топ поставения Рубльов и е финалист във Вашингтон!

от в 05:21 на 07.08.2022
Калоян Соколов

Преди броени часове стана ясно, че Ник Кирьос е първият финалист на турнира във Вашингтон и очакванията бяха Андрей Рубльов да последва неговия пример и така да се насладим на един мечтан сблъсък за трофея. Тези предварителни прогнози обаче бяха разбити на пух и прах от Йошихито Нишиока, който отстрани четвърти пореден поставен по пътя си към мача за титлата. Непоставеният тенисист имаше надмощие над именития си противник почти през цялото време и заслужено се наложи с комфортното 6:3 6:4, за да намери място в своя първи финал на ниво ATP 500.

Срещата стартира с много продължителен сервис гейм на азиатеца, който в крайна сметка беше спечелен от него. Рубльов беше далеч по-категоричен при първата си поява на сервис линията и наглед имахме двама състезатели от различни категории, защото световният номер осем играеше на друга скорост и игровото му надмощие беше осезаемо. Изведнъж световният номер 96 покачи значително оборотите в ударите си и редовно правеше успешни контра отигравания.

Нишиока не се страхуваше да навлезе в пределите на корта, когато получи по-къса топка и мигновено ускоряваше следващото си изпълнение, а всичко това му донесе пробив в негова полза. Топ поставеният се опитваше да пробие защитата на своя съперник с груба сила, но резултати от тази стратегия нямаше и той изглеждаше напълно безпомощен на корта. Японецът пък поддържаше преднината си до последно и затвори първата част чрез ас по правата.

Руснакът започна по съвсем различен втория сет и тежките му удари се стоварваха безмилостно в полето на аутсайдера. Шампионът от Белград намери отличен ритъм в играта си и скоро заслужено се откъсна напред с 3:1 гейма. Тогава последва сериозен спад от страна на световния номер осем, докато 170-сантиметровият състезател беше като същинска стена от дъното на корта и непрекъснато варираше с отиграванията си, които хващаха неподготвен неговия опонент.

Така Нишиока съумя да обърне нещата до 4:3 в своя полза, ала фаворитът не беше казал последната си дума и отговори със светкавичен рибрейк. За съжаление на Рубльов, то положителната инерция веднага се изпари в изявите му, а японецът изчакваше търпеливо неспиращите неточности на водача в схемата и сензацията се превърна в реалност само минути по-късно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като истински самурай: Нишиока срази топ поставения Рубльов и е финалист във Вашингтон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | вашингтон | йошихито нишиока | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook