Като куршум: Монфис изпълни най-бързия форхенд в историята на тениса (видео)

от в 18:13 на 17.03.2022
Калоян Соколов

Гаел Монфис е един от най-непредсказуемите играчи в ATP Тура и е способен да победи всеки един съперник, както и да запише загуба от състезател с далеч по-скромни възможности от него. Всъщност наличието на шоу е единственото сигурно, когато парижанинът излезе на корта и той за пореден път го доказа на надпреварата в Индиън Уелс. Ла Монф постигна втората си победа в кариерата над световен номер едно, надигравайки Даниил Медведев, ала впоследствие изигра далеч по-слаб двубой и заслужено отстъпи на тийнейджъра Карлос Алкарас.

Все пак 36-годишният тенисист може да се утеши с постижението, че изпълни най-бързия форхенд в историята по време на мача си с испанеца. Това се случи в края на първия гейм, когато сякаш ветеранът искаше да изпрати своеобразно съобщение на младока за това какво го очаква в следващите минути. Монфис се изтегли удобно и нанесе дланов удар по диагонала с внушителната скорост от 199 километра в час.

Алкарас пък можеше единствено да изгледа как топката профучава покрай него, а досега единствено Анди Мъри може да се похвали с измерен форхенд със същите стойности.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като куршум: Монфис изпълни най-бързия форхенд в историята на тениса (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | индиън уелс | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook