Като на кино: Играч без АТР победа допреди дни ще спори за трофея в Хертогенбош!

от в 17:08 на 11.06.2022
Мирела Николова

Откритието на тази седмица Тим Ван Райтховен продължава похода си на турнира в Хертогенбош и през утрешния ден ще спори за трофея в холандския град. Нидерландецът, който допреди началото на надпреварата не бе записвал нито една победа на ниво АТР, днес взе поредната си жертва в лицето на световния №9 Феликс Оже-Алиасим, когото надигра след оспорвана двучасова битка, завършила с 6:3 1:6 7:6(5). Световният №205, който се възползва по възможно най-добрия начин от предоставения му "уалйдкард" от организаторите, в неделния ден ще излезе срещу победителя от мача между Даниил Медведев и Адриан Манарино в опит да завоюва първи АТР трофей в кариерата си.

Нидерландецът стартира двубоя на много високи обороти, показвайки отлично ниво на сервис и пласирайки ударите си дълбоко в противниковата половина. По-високоранкираният тенисист също рядко отпускаше точка на противника си на собствено подаване, но в шестия гейм той позволи спад в концентрацията си, което доведе до няколко непредизвикани грешки от негова страна и пробив в сметката на аутсайдера. Райтховен скоро консолидира преднината си и поведе с 5:2, а оттам насетне не изпусна контрола и затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част отново започна с рутинно спечелени геймове от сервиращите, но след първата почивка последва истинска наказателна акция от страна на канадеца, който се възползваше от всяка една по-плитка топка на опонента, за да ускори и да вземе предимство в разиграването. Така се стигна до два пробива и пет поредни гейма в актива на осминафиналиста от Ролан Гарос и не след дълго третата част бе факт.

Представителят на домакините бързо възвърна увереността си от дебютния сет и отново заигра на нивото, извело го до тази фаза на надпреварата. Освен че бе непоколебим на начален удар, Райтховен на два пъти успя да достигне до аванс от 0:40 на противников сервис, но пропиля всеки един от шестте брейкбола и така този толкова оспорван и равностоен сблъсък бе решен в тайбрек. Там нидерландецът демонстрира страхотен тенис и заслужено се сдоби с три поредни мачбола, последният от които го изпрати на дебютен АТР финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като на кино: Играч без АТР победа допреди дни ще спори за трофея в Хертогенбош! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | тим ван райтховен | феликс оже-алиасим | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook