Като по учебник: Миналогодишният шампион опустоши бивш №21 на старта в Ротердам

от в 18:40 на 14.02.2023
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим пази отлични спомени от АТР 500 надпреварата в Ротердам, след като именно там завоюва своята първа титла при мъжете през миналата година, надделявайки над Стефанос Циципас във финалния сблъсък. Канадецът постави образцово начало и на тазгодишната си кампания в нидерландския град, след като през днешния ден изцяло наложи волята си над световния №80 Лоренцо Сонего с безапелационното 6:2 6:3, постигнато след по-малко от 90 минути игра. По този начин осмият в света продължава към втория етап на състезанието, където го очаква пряк двубой срещу тръгналия от квалификациите Грегоар Барер, който на старта елиминира Давид Гофен.

Срещата стартира равностойно, като в откриващите минути от нея разиграванията биваха кратки и лесно печелени от сервиращия тенисист. С напредване на времето обаче фаворитът в сблъсъка изостри ретурите си и все по-често предизвикваше неточности от ракетата на съперника си, като именно благодарение на този свой агресивен подход успя да осъществи два пробива и да спечели четири поредни гейма, за да затвори дебютния сет в своя полза.

Канадецът изпита колебания на старта на втората част, където след няколко нетипични за него грешки бе изправен пред две опасности от загуба на подаването си. Тогава обаче вездесъщият му сервис напомни за себе си и съвсем скоро брейкболите бяха заличени. Миналогодишният шампион продължи да пласира мощни удари в половината на италианеца, който така и не успяваше да намери правилната рецепта за противодействие срещу почти безпогрешния си съперник. Северноамериканецът реализира пробив в средата на сета, за да поведе с 4:1, след което не срещна каквито и да е затруднения по пътя към крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като по учебник: Миналогодишният шампион опустоши бивш №21 на старта в Ротердам Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook