Казусът "Джокович": Умишлено представена грешна информация от Тенис Австралия?

от в 15:32 на 07.01.2022
Мирела Николова

Темата за влизането на Новак Джокович в Австралия е сред най-обсъжданите в световен мащаб през последните два дни, след като бе взето решение от австралийските власти да депортират световния №1. Сърбинът не бе допуснат да влезе в Австралия, тъй като правителството на щата Виктория отказва да го допусне на австралийска територия поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не са достатъчни.

Първоначално като причина за проблемната виза бе изтъкнато, че член на екипа на Джокович е допуснал грешка при попълването на документите, но сега се оказва, че това е изключително далеч от истината. Всъщност обаче проблемът е заради грешна информация, предоставена от Тенис Австралия, относно правилата за допускане в страната.

През декември Тенис Австралия изпраща до АТР документ, който впоследствие е разпратен на играчите, с който те биват уведомени, че има възможност да участват на Аустрелиън Оупън без наличие на ваксина. В съобщението се съдържа клауза, която казва още, че състезателите трябва да предоставят доказателство, че са преболедували COVID-19 през последните шест месеца (каквато е най-вероятната причина за медицинското изключение на Джокович).

Проблемът обаче е там, че изпратената до тенисистите информация е грешна и Тенис Австралия са били наясно с това, тъй като са разпратили имейла на 7 декември, след като австралийското правителство вече е потвърдило през ноември, че преболедуването не може да бъде причина за освобождаване от ваксинация. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Казусът "Джокович": Умишлено представена грешна информация от Тенис Австралия? Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook