Кей Нишикори след проблемите с китката: Готов съм да се завърна в топ 10

от в 04:17 на 31.07.2018
Георги Христов

Кей Нишикори се чувства възстановен след сериозни проблеми с китката на дясната ръка. Сега японецът се надява на силно представяне в сезона на твърди кортове през лятото и специално по време на Откритото първенство на САЩ.

28-годишният състезател започва 50-то издание на турнира във Вашингтон като очаква Стан Вавринка или Доналд Йънг. Той се чувства уверен, след като на Уимбълдън достигна четвъртфиналите и бе спрян от бъдещия шампион Новак Джокович.

"След завръщането си от контузия, се наслаждавам на предизвикателството. сещам, че отново ще ми бъде трудно. Китката ми е добре. Ще се постарая отново да се завърна в топ 10. С това е свързана главната ми цел и съм мотивиран да го постигна," обясни Нишикори, който е шампион във Вашингтон през 2015.

От своя страна Кей няма титла от 2016 година в Мемфис. Японецът е загубил последните си седем АТР финала. За последно това се случи през май срещу Рафаел Надал в Монте Карло на клей.

"Отново се чувствам чудесно. Успях да си взема няколко дни почивка след Уимбълдън и сега отново работя. Натрупах и увереност след финала в Монте Карло. Чувствам някои проблеми, но като цяло съм много добре - наслаждавам се на играта."

Най-доброто представяне на Нишикори на US Open бе през 2014 година, когато отстъпи във финала на Марин Чилич. Две години по-късно пък отстъпи пред бъдещия шампион Стан Вавринка.

На сметката му има още три четвъртфинала на Australian Open и два на "Ролан Гарос".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кей Нишикори след проблемите с китката: Готов съм да се завърна в топ 10 Георги Христов
Теми:  
кей нишикори | тенис | тенис турнир във вашингтон

Коментари





Следвайте ни в Facebook