Кенин влезе в топ 10, Барти остава №1

от в 08:39 на 03.02.2020
Павел Димитров

След края на Откритото първенство на Австралия по тенис в класацията за топ 10 на WTA, имаше много промени.

Водачка остава Ашли Барти с 8367 точки. Барти отпадна на полуфиналите от бъдещата шампионка София Кенин и не можа да сбъдне мечтата на домакините за австралийски триумф.

На втора позиция вече е румънката Симона Халеп, която също отпадна на крачка от финала, елиминирана от Гарбине Мугуруса. Топ 3 допълва чехкинята Каролина Плишкова.

Номер 4 е Елина Свитолина, която се изкачва с една позиция, след нея е Белинда Бенчич, която прогресира с две места. На шесто място си остава Биянка Андреску.

На седмо място вече е най-актуалната тенисистка в тур в момента - София Кенин. Американката вече има в актива си 4495 точки Досега шампионката от Australian Open заемаше 15-о място.

Осмата позиция е за нидерландката Кики Бертенс (3965), а с 50 точки по-малко на девето място е Серина Уилямс. Топ 10 затваря Наоми Осака, която заради ранното си отпадане от Мелбърн и невъзможността ѝ да защити трофея си от миналата година, се срива с цели 6 места.

Първа ракета на България продължава да е Виктория Томова. Тя прогресира с една позиция в ранглистата. Томова заема 143-о място с актив от 414 точки. Софиянката отпадна във втория кръг на квалификациите на Australian Open от Моника Никулеску.

Втора от българките е Изабелла Шиникова, която е на 165-о място. Трета ракета на страната ни е Елица Костова (№190), следвана от Александрина Найденова (226), Сесил Каратанчева (389) и Джулия Терзийска (451).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин влезе в топ 10, Барти остава №1 Павел Димитров
Теми:  
australian open | ашли барти | виктория томова | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook