Кербер бе тествана от 19-годишна французойка, Азаренка устоя срещу бивша №9

от в 14:58 на 25.05.2022
Мирела Николова

Анджелик Кербер бе в серия от шест поредни поражения допреди миналата седмица, но именно тогава възкръсна като феникс от пепелта и триумфира на надпреварата в Страсбург. Тя пренесе отличните си изяви и на Ролан Гарос, където днес постигна втора победа, надделявайки над участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Елса Жакмо. 19-годишната французойка бе изключително близо до това да вкара срещата в трети сет, но в крайна сметка опитът на бившата №1 взе връх и германката затвори двубоя в своя полза след 6:1 7:6(2). Така тя продължава към третия кръг, където нейна съперничка ще бъде Александра Саснович, елиминирала Ема Радукану по-рано през днешния ден.

В дебютния сет преимуществото бе изцяло на страната на Кербер, която непрекъснато търсеше пътя на атаката, а това в комбинация с честите неточности от ракетата на французойката доведе до три пробива в актива на фаворитката и скоропостижен успех в частта.

Вторият сет обаче още от началните си минути се превърна в изключително оспорвана битка, в която всяка от двете състезателки съумя да разгърне потенциала си. В края на частта Жакмо се сдоби с два скрити сетбола, ала именно тогава не успя да намери очертанията на корта и се стигна до тайбрек, където трикратната шампионка от Шлема се възползва от напрежението, обхванало по-младата ѝ противничка, за да спечели последните 6 точки в срещата и да се поздрави с крайната победа.

В друг двубой от днешната програма Виктория Азаренка се справи със съпротивата на световната №65 Андреа Петкович, оформяйки същия резултат - 6:1 7:6(3). Сблъсъкът протече по идентичен начин, като в ключовите моменти от втората част беларуската представителка бе по-стабилната от двете и заслужено достигна до успеха, за да си резервира билет за третия етап на турнира, където ще се изправи срещу Жил Тайхман.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер бе тествана от 19-годишна французойка, Азаренка устоя срещу бивша №9 Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | виктория азаренка | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook