Кербер надигра Гоф, за да достигне до петия си четвъртфинал на Уимбълдън!

от в 19:25 на 05.07.2021
Петър Томов

Бившата №1 в света Анджелик Кербер изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона, за да победи в два сета детето-чудо Кори Гоф на осминафиналната фаза на Уимбълдън. Германката се наложи с 6:4 6:4 над 17-годишната американка, за да запише девета поредна победа на тревна настилка и да се класира за единадесетия си четвъртфинал на турнири от Големия Шлем и пети на Уимбълдън! В спор за място на полуфиналите, Кербер ще се изправи срещу Каролина Мухова.

Началните минути на срещата бяха хаотични след като бяха реализирани 5 пробива в откриващите 5 гейма! Кербер първа успя да затвърди брейка си, за да поведе с 4:2 и до края на сета не срещна никакви затруднения, за да затвори частта на 4, въпреки колебливия си начален удар.

Втората част премина доста по-безпроблемно за сервиращите. Пробив в третия гейм позволи на Кербер да поведе с 2:1, а след два спасени брейкбола в осмия гейм, шампионката от 2018 година сервираше за крайния успех. Германката беше безкомпромисна и сложи точка на спора след гейм на нула, за да достигне до първия си четвъртфинал откакто триумфира преди 3 години на свещената трева на Ол Ингланд Клъб.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер надигра Гоф, за да достигне до петия си четвъртфинал на Уимбълдън! Петър Томов
Теми:  
Анджелик Кербер | каролина мухова | кори гоф | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook