Кербер продължава възхода си и елиминира Свитолина по пътя към 1/8-финалите!

от в 19:25 на 18.08.2021
Мирела Николова

Световната №21 Анджелик Кербер се намира в страхотна форма през последните няколко месеца, като е постигнала 12 победи в последните си 13 изиграни срещи, последната от които стана факт днес след страхотно представяне на германката срещу четвъртата поставена в схемата Елина Свитолина. Инициативата в двубоя се прехвърляше ту в едната, ту в другата половина на корта, ала в крайна сметка Кербер успя да пречупи своята съперничка и да затвори мача в своя полза след 7:5 2:6 6:4, осигурявайки си място на осминафиналите, където я очаква сблъсък с някоя измежду Йелена Остапенко и Дженифър Брейди.

Откриващият сет се превърна в истински фестивал на пробивите, тъй като станахме свидетели на цели 7 такива в хода на частта. Двете тенисистки предложиха висококачествен тенис и битката бе ожесточена за всяка една точка, като продължителните размени на удари от дъното на корта също не липсваха. Кербер успя да се откъсне напред с 4:2 и макар по-късно да допусна изравняване на геймовете, тя съумя да осъществи пореден пробив за 6:5, който именно се оказа решаващ за изхода на сета.

Втората част се разви далеч по-експресно в сравнение с дебютната, като в нея състезателките стабилизираха подаването си и съхраниха паритета до 2:2. Намерила ритъма си, Свитолина първа нанесе пробив, след което продължи да набира инерция и влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма, за да вкара двубоя в трети решителен сет.

В него двете отново си размениха по един пробив в самото му начало, преди германката да предизвика неточности от ракетата на своята опонентка благодарение на няколко страхотни ретура и така да осъществи нов брейк за 3:2. Оттам нататък световната №21 не допусна спад в представянето си и бавно, но сигурно се доближаваше до победата, която бе официално подпечатана след прекарани 2 часа и 11 минути на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер продължава възхода си и елиминира Свитолина по пътя към 1/8-финалите! Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | елина свитолина | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook