Кербер с обрат над Остапенко, Крейчикова надделя над Мугуруса

от в 22:51 на 19.08.2021
Мирела Николова

Анджелик Кербер, която се намира в страхотна форма през последните месеци, продължава рейда си на турнира от категория WTA 1000 в Синсинати, след като по-рано днес се наложи над Йелена Остапенко. Германката загуби откриващия сет, но успя да стабилизира представянето си и в крайна сметка да осъществи обрат с 4:6 6:2 7:5, който я класира на четвъртфиналите. Там световната №22 ще премери сили с победителката от двубоя между Петра Квитова и Онс Жабер.

Откриващият сет се развиваше равностойно, като ключовият момент дойде в десетия гейм, когато латвийката постави под огромно напрежение своята опонентка и в крайна сметка осъществи решителен пробив, донесъл ѝ предимство в общия резултат. Във втората част обаче Остапенко допусна колебания в първото си подаване, които ѝ костваха инкасиране на ранен брейк, а впоследствие Кербер дублира аванса си от пробив, за да вкара срещата в трети решителен сет. Там пробивите изобилстваха, ала по-стабилна от двете се оказа германката, която успя да задържи подаването си при 6:5 и така да достигне до крайния успех.

В мач между две шампионки от Ролан Гарос - Гарбине Мугуруса и Барбора Крейчикова, чехкинята успя да наложи волята си и да намери място на четвъртфиналите. Дебютната част премина изцяло под диктовката на Барбора, но нейната съперничка съумя да измъкне втората част и да изравни отделните части. В третия сет Крейчикова отново стабилизира играта си и реализира два пробива, за да триумфира след 6:1 6:7(5) 6:2. В спор за място на полуфиналите тя ще се изправи срещу световната №1 Ашли Барти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер с обрат над Остапенко, Крейчикова надделя над Мугуруса Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | барбора крейчикова | гарбине мугуруса | йелена остапенко | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook