Кербер върна интригата във финала за Купа "Хопман" след успех над Бенчич (видео)

от в 13:09 на 05.01.2019
Калоян Пламенов

Германия изравни резултата във финала за Купа "Хопман" срещу Швейцария на 1:1, след като Ангелик Кербер победи Белинда Бенчич с 6:4, 7:6(6). Успехът на германската тенисистка бе напълно очакван, макар че тя получи сериозно съпротивление от младата швейцарка.

Срещата между двете приключи за час и половина, а Кербер започна шеметно началото на първия сет и взе преднина от два пробива и 3:0 гейма за кратко време. Бенчич върна един от пробивите в четвъртия гейм, но след това повече пробиви нямаше и Ангелик взе първия сет.

Вторият сет започна добре за Кербер и тя проби още в началния гейм, но при 5:4, когато сервираше за мача, пробивът бе върнат. Последва размяна на пробив в последните два гейма от сета и се стигна до тайбрек В него Кербер спечели след 7:6 точки. 

Изходът от финала за турнира ще се реши от мач по двойки, който ще съпостави Федерер и Бенчич срещу Зверев и Кербер. Интересно е да се отбележи, че двата отбора се срещнаха и през миналата година, когато Швейцария надви германците и спечели трофея. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер върна интригата във финала за Купа "Хопман" след успех над Бенчич (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
ангелик кербер | белинда бенчич | купа хопман | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook