Кербер: Знаех как да играя срещу Бенчич, имах ясна и точна стратегия

от в 16:09 на 16.03.2019
Калоян Пламенов

Германката Ангелик Кербер остана изключително доволна от класирането си за финала на турнира в Индиън Уелс, след като на 1/2-финалната фаза надделя над Белинда Бенчич след 6:4, 6:2, макар че швейцарката бе определяна като лека фаворитка за успеха.

Така тя успя да си осигури директен мач за трофея срещу канадската тинейнджърка Бианка Андрееску. 

"Белинда започна много добре. В първите минути просто се стараех да намеря точния си ритъм, а след това започнах да играя по-агресивно", обяви Кербер по време на пресконференцията след края на срещата.

"Това ми помогна до голяма степен да поема инициативата и да стигна до победата. Просто знаех как да играя срещу Белинда, това е истината. Имах стратегия и в крайна сметка тя сработи наистина доста добре".

"Опитвах се да се придържам към нея през цялото време, тъй като знаех как играе Бенчич, а добре познавах и моя тенис. Предишните мачове ми помогнаха да разбера как точно да играя в този двубой".

"След турнирите в Австралия започнах да осъзнавам, че съм на прав път. Опитвам се да се подобрявам постоянно и работя упорито. Когато обаче излезеш на корта, тогава всичко е много по-различно", каза още тя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер: Знаех как да играя срещу Бенчич, имах ясна и точна стратегия Калоян Пламенов
Теми:  
ангелик кербер | белинда бенчич | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook