Кианг Ван изхвърли и Мугуруса в Хонг Конг, вече е на финал

от в 14:50 на 13.10.2018
Калоян Пламенов

Китайката Кианг Ван постигна нова голяма победа на турнира в Хонг Конг, след като победи испанката Гарбине Мугуруса след 6:7(5), 6:4, 7:5.

По този начин тя се класира за финала в турнира и ще срещне в спор за трофея младата Даяна Ястремска, която се намира на 102-ото място в световната ранглиста на женския тенис.

Известно е, че преди да се разправи с Мугуруса, Ван взе скалпа и на Елина Свитолина. 

Преди мача между китайката и испанката шансовете им за успех бяха напълно изравнени и нямаше фаворит за победата. В първия сет Ван на два пъти имаше аванс от пробив, но Мугуруса и в двата случая го връщаше. Испанката обаче спаси сетбол в последния гейм. 

До петия гейм двете се пробиха по два пъти и след това до края на сета нямаше пробиви и всичко се реши в тайбрек. В него Ван спаси три сетбола и навакса изоставане от 2:6 на 5:6, а след това сервираше за 6:6, но се пропука при свой сервис и след ключов минипробив загуби сета.

Вторият сет се разви почти идентично, след като двете се пробиха по два пъти - Ван дърпаше с пробив, а Гарбине го връщаше. Все пак китайката проби решително за 5:4 и след това спаси три точки за пробив при своя сервис, за да си вземе подаването и да прати мача в трети сет.

В третия сет Мугуруса дръпна с 3:0 след ранен пробив, но Ван го върна в седмия гейм и след това проби решително за 6:5, за да може след това да си вземе най-важното подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кианг Ван изхвърли и Мугуруса в Хонг Конг, вече е на финал Калоян Пламенов
Теми:  
гарбине мугуруса | кианг ван | тенис турнир в хонг конг

Коментари





Следвайте ни в Facebook