Кики Бертенс напусна корта на инвалиден стол, след като пречупи Ерани в тричасова драма!

от в 16:26 на 30.09.2020
Калоян Соколов

Кики Бертенс и Сара Ерани изиграха един от най-драматичните мачове на тазгодишния Ролан Гарос, който нидерландката измъкна в дълъг трети сет, а емоциите я завладяха изцяло и тя се свлече на корта, а сълзите не можеха да спрат да текат от очите й. Ерани бе на коренно различен полюс и напусна бързо игрището без да поздрави съперничката си, като дори я наруга.

Първата част стартира далеч по-добре за опитната италианка, която реализира два пробива в подаванията на Бертенс и поведе с 5:2, но не можа да се възползва от това си предимство и световната номер 8 стигна до обрат в откриващия сет. Ветеранката не се предаде и отново изгради солиден аванс във втората част, който този път й бе напълно достатъчен, за да изравни общия резултат. Решителният сет бе изпълнен с множество брейкове и смяната на водачество не бе рядкост, само че италианката първа получи възможността да сервира за крайния успех. Бертенс обаче пласира поредица от неспасяеми ретури в полета на своята съперничка, а впоследствие спечели следващите два гейма, за да си осигури място в третия кръг и среща с Катерина Синякова.

Драмата не свърши дотук, защото поставената под номер 5 крампира след финалната точка и имаше нужда от инвалиден стол, за да напусне корта, тъй като нямаше как да стори това на собствен ход. Все пак за Кики остава утехата, че се наложи над бившата финалистка със 7:6(5) 3:6 9:7, а тя ще се надява да се възстанови навреме за следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кики Бертенс напусна корта на инвалиден стол, след като пречупи Ерани в тричасова драма! Калоян Соколов
Теми:  
кики бертенс | ролан гарос | сара ерани

Коментари





Следвайте ни в Facebook