Ким Клайстерс: Вече имам чувството за това как искам да играя

от в 12:58 на 18.02.2020
Димитър Беловски

Ким Клайстерс възобнови своята кариера и се завърна на турнира в Дубай, който се провежда тази седмица. Вчера бившата №1 загуби от Мугуруса с 6:2, 7:6(6) в първия кръг на надпреварата. Въпреки загубата, Клайстрес е на мнение, че трябва да остане търпелива.

И все пак Клайстрес показа впечатляваща форма на корта. Това беше първи състезателен мач за белгийката от US Open през 2012 година.

Клайстерс заяви, че се е „чувствала добре“, докато е била на корта. Тя направи 15 уинъра и 23 непредизвикани грешки, като спечели общо 67 точки в мача си с испанката.

„Чувствах се добре на корта. Чувствах темпото, с което мога да се справя. Чувствах, че мога да ѝ се противопоставя от основната линия,“ заяви Клайстрес пред репортерите. „Може да отнеме 10 мача да заиграя по начина, по който играх през втория сет. Може да ми отнеме 10 мача, за да играя така от началото до края. Имам търпение. Ще работя и ще се боря. Ще видим какво ще стане“.

„Имам очаквания. Не са свързани с ранглистата или с резултатите. Те са по-индивидуални, лични за мен. Вече имам чувството за това как искам да играя. Това е очакването или целта, която си поставям,“ отбеляза Клайстерс.

36-годишната Клайстерс получи и много похвали от различни тенисисти в социалните мрежи.

Серина Уилямс, която е играла 9 пъти срещу нея преди, каза, че е „вдъхновена“ от нея. Кончита Мартинес, която е треньорка на Мугуруса, заяви, че Клайстерс вече играе на „страхотно ниво“.

 

Белгийката сподели, че се завръща на корта, мотивирана от семейството си. Тя е омъжена за Брайън Линч, който е бивш баскетболист и треньор. Заедно имат три деца – Джада, Джак и Блейк.

„Джада ми каза: „Мамо, направи го. Ако обичаш да играеш, просто го направи,“ беше коментара на Клайстерс относно подкрепата на семейството ѝ.

„Джак, нашето второ поред дете ми каза: „Надявам се да загубиш първия си мач, за да можеш да си дойдеш вкъщи по-бързо. Различни чувства. Най-малкото ни дете е твърде малко, за да разбере, но и от него получих подкрепа. Те ме гледаха на тренировките и също така поиграха малко тенис в академията,“ завърши Клайстерс.

След мача, Мугуруса коментира представянето на Клайстерс.

„Играч, който е играл чудесно преди, сега отново играе чудесно“.

Следващият турнир за белгийката ще бъде този в Монтерей, който стартира на 2 март.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ким Клайстерс: Вече имам чувството за това как искам да играя Димитър Беловски
Теми:  
дубай | ким клайстерс

Коментари





Следвайте ни в Facebook