Кирьос: Ако Джокович играе на Аустрелиън Оупън, ще крещя: "Давай, Новак!"

от в 15:45 на 09.01.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос е известен с хапливия си език, както и това, че не се страхува да изкаже мнението си публично, колкото и крайно да е то. Често обект на нападките му стават неговите колеги, а сред тях най-силно се отличава Новак Джокович. През последните дни обаче австралиецът е един от малкото тенисисти, които изразиха ясно и категорично своята позиция в подкрепа на световния номер едно относно новината за решението на властите да депортират сърбина.

Припомняме, че Джокович не бе допуснат да влезе в Австралия от правителството на щата Виктория поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не са достатъчни. Адвокатите на 20-кратния шампион от Шлема обжалваха това решение, като съдебното дело ще бъде разгледано в понеделник, а дотогава Ноле ще прекара времето си изолиран в хотел за мигранти.

Кирьос продължава да бъде сред най-яростните защитници на световния №1, след като за пореден път се застъпи за Новак в последния си подкаст:

"Не заемам страната на Джокович, просто той е човек и искам да се отнасят с него като с човек. Ако някой австралиец беше в Сърбия, поставен в същото положение, щяхме ли да искаме наш сънародник да бъде третиран по този начин? Не. Ще очакваме ли нашият 20-кратен шампион от Шлема да бъде третиран така? Не. Отношението към него е нечовешко. 

Той е направил толкова много за Австралия. Когато имаше пожари в страната ни, той ни подкрепи. Повечето хора, които в момента го критикуват, не направиха абсолютно нищо за родината си тогава. Сигурен съм, че тези хора, които сега седят на диваните си и не спират да коментират по цял ден, нямаше да постъпят като Новак, ако бяха на негово място. Когато имахме нужда от помощ, той имаше огромното желание да ни помогне, и го направи.

Ако го допуснат до участие, представете си го на корта. Ще бъде изключително силно мотивиран. Представете си двубой помежду ни на осминафиналите - това ще бъде най-интригуващият и гледан тенис мач в историята. Всяка една от срещите на Джокович на АО тази година ще бъде сред най-гледаните. Ще бъде добре за спорта, нуждаем се от феновете. Тенисът има необходимост от повече почитатели и интерес към себе си. 

Може би ще бъде най-гледаният Аустрелиън Оупън в историята, ако Джокович участва, а аз ще го подкрепям бурно и ще викам за него: "Давай, Новак!", завърши австралиецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Ако Джокович играе на Аустрелиън Оупън, ще крещя: "Давай, Новак!" Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | казусът джокович | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook