Кирьос: Бих се определил като един от най-големите фенове на Осака

от в 14:18 на 26.03.2022
Диана Андреева

Мастърс турнира в Индиън Уелс беше емоционално събитие за Наоми Осака, която стана обект на расистки подмятания от страна на публиката. Това се отрази крайно пагубно на бившата номер едно, която напусна корта обляна в сълзи, но изглежда, че Осака е оставила неприятните спомени зад гърба си, защото през тази седмица се представя отлично и заслужено намери място в третия кръг на Miami Open вчера.

В подкрепа на шампионката от Australian Open 2021 след грозните сцени в Индиън Уелс се изказаха много от нейните колеги в Тура, като през вчерашния ден темата отново бе засегната. След разгромната си победа над седмия в АТР ранглистата - Андрей Рубльов, Ник Кирьос посвети част от пресконференцията си на своята добра приятелка Наоми Осака, а ето какво точно коментира той относно случилото се: 

"Бих се определил като един от най-големите фенове на Наоми. Тя е истински шампион, който може да даде много на спорта. За мен Осака е вдъхновение и смятам, че има подобно влияние върху милиони други хора по света. 

Осака носи толкова много на раменете си и подобно отношение от страна на публиката е наистина недопустимо. Тя, подобно на всеки един човек по трибуните, има собствени проблеми, от които трябва да се абстрахира, за да се изявява на корта и задача на феновете е единствено да я окуражават да играе, вместо да я мачкат допълнително. 

Наоми е талантлива състезателка и вярвам, че ще успее отново да намери своя ритъм и да постига големи успехи. В момента не е във върховата си форма, но се надявам, че съвсем скоро отново ще бъде на върха, където е и нейното място." - завърши Кирьос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Бих се определил като един от най-големите фенове на Осака Диана Андреева
Теми:  
любопитно | наоми осака | Ник Кирьос | осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook