Кирьос: Между мен и Джокович се заражда приятелство, ще го поканя да играем двойки

от в 19:34 на 18.01.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос е известен с хапливия си език и това, че не се страхува да изрази публично позицията си по дадена тема, без да спестява нищо на никого, като неведнъж в миналото негова жертва е ставал Новак Джокович. През последните седмици обаче австралиецът се превърна в един от най-върлите защитници на световния номер едно и не пропуска случай, в който да изкаже мнението си в подкрепа на сърбина по казуса с анулираната му виза. Наскоро Ник заяви, че се срамува да бъде австралиец заради отношението на властите в родината си към 20-кратния носител на титли от Шлема, а след това добави и че би искал да се разхожда в "Мелбърн парк" с тениска с надпис "Идемо, Ноле" и маска с лика на Джокович. 

Днес Кирьос изигра първия си двубой на тазгодишното Открито първенство на Австралия, като мачът му се превърна в истинско шоу за зрителите, тъй като в него видяхме изобилие от удари между краката, включително и сервис, изпълнен по този начин. След срещата австралиецът даде обичайната за всеки тенисист пресконференция, където не бе подмината темата за депортирането на Ноле и отношенията помежду им:

"Всички знаят, че в миналото с Новак имахме някои, да речем, различия помежду си. Но независимо дали ставаше въпрос за Джокович, или за някого друг, щях да го подкрепя. Не го направих, защото е сърбин. Ако случаят се отнасяше до друг тенисист, щях да се застъпя отново за това, което смятам за правилно. Това, че се случи именно на Новак, беше просто съвпадение.

Но да, между мен и Новак се заражда приятелство. Не се оплаквам. Мисля да го поканя да играем заедно на двойки на някой турнир", завърши екстравагантният австралиец.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Между мен и Джокович се заражда приятелство, ще го поканя да играем двойки Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook