Кирьос: Някои не ме уважават, но аз съм един от най-важните хора в тениса

от в 10:13 на 01.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос започна много трудно участието си на Уимбълдън, след като трябваше да играе пет сета срещу световния номер 219 Пол Джъб и показа всички негативни черти на своя характер. Австралиецът игра тенис далеч под собствените си възможности, а по-скоро беше зает да се кара със страничните съдии и хора от публиката и в края на мача дори се изплю по посока на един от зрителите на корта.

Вчера обаче бившият номер 13 заличи всички тези негативни впечатления, тъй като изигра феноменален двубой във втория кръг на турнира и напълно обезличи финалиста от надпреварата в Куинс - Филип Крайнович. Канберецът изстреля цели 50 уинъра от своята ракета, от които 24 бяха под формата на асове и допусна скромните 10 непредизвикани грешки. Важно е да се отбележи напълно образцовото поведение на Ник през цялата среща, като самият той не скри задоволството си от своето представяне и не пропусна да влезе в кофронтация с недоброжелателите си:

"Чувствах се отлично. Абсолютно всичко се получаваше перфектно за мен и бях в т.нар "зона". Нивото ми беше много далеч от желаното в предишния двубой, където се представих ужасяващо. Разочаровах се, защото тренирам здраво през последните няколко седмици и очаквам много повече от себе си. Днес отправих предупрежение към медиите, които показват липса на уважение към мен. Напомних как все още съм в състезанието и мога да играя силен тенис. Усещам липсата на респект спрямо мен, която се дължи на някои мои минали прояви, само че този път не се случи нищо необичайно и обожавам този факт.

Какво ще напишат този път за мен? Мисля, че нямя да имат никакъв материал. Знам какво нося на този спорт. Аз съм един от най-важните хора в света на тениса. Тук не става въпрос за лични интерпретации, а за самите факти. Преминал съм през много пречки в живота си и съм щастлив да бъда тук, за да участвам на Уимбълдън. Това е сбъдната мечта. Някои хора се опитват да ме повлекат надолу, но няма да им се получи. Искам тези, които гледат моите мачове да вярват непрестанно в себе си, да бъдат каквито са и да не се променят заради някой друг. Трябва човек да бъде честен със себе си" - завърши Кирьос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Някои не ме уважават, но аз съм един от най-важните хора в тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook