Кирьос: Няма по-велик играч от Федерер, той те кара да се чувстваш като аматьор

от в 04:43 на 10.02.2021
Валери Андреев

В интервю след първата си победа на Australian Open, лошото момче на тениса Ник Кирьос сподели кой от Голямата тройка за него е GОАT (най-добрият за всички времена), както и с кого от тях предпочита да играе:

"Вярвам, че Роджър Федерер е най-добрият за всички времена. С неговите умения, начинът, по който играе, мисля че е очевидно. Смятам, че Надал и Джокович дори не са близо до това, което е Роджър, ако ги сравняваме по талант. Федерер играе с невероятна лекота, неговите движения са толкова изчистени, просто е страхотен".

"Роджър ме побеждавал на няколко пъти. Той просто ви кара да се чувствате сякаш наистина сте много зле в тениса. Той се разхожда, поклаща глава и аз съм като: „Дори не знам какво правя тук„ Федерер е най-големият за мен."

„Всеки от тях обаче е страхотен по свой начин. Не мисля, че някога сме виждали нещо подобно, на това което направи Новак. Никой не е успявал да бъде толкова доминиращ в техния период и заслужава поздравления.“, добавя Кирьос.

„Аз лично съм играл срещу всички. Мисля, че Анди е по-труден за побеждаване от Новак. Искам да кажа, че съм играл с Новак само два пъти, докато с Анди цели шест пъти и съм с баланс 1-5, докато Джокович никога не ме е побеждавал. Относно Надал, всъщност мисля, че намирам доста добре начина на игра с него. Мога да сервирам мощно и да показвам моята игра, за да имам успехи срещу него" - завърши австралиецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Няма по-велик играч от Федерер, той те кара да се чувстваш като аматьор Валери Андреев
Теми:  
голямата тройка | Ник Кирьос | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook