Кирьос отново срещу Джокович: Не искам неваксинирани чужденци да играят в Австралия

от в 15:40 на 28.12.2021
Мирела Николова

През последните месеци една от най-обсъжданите теми в тенис пространството е участието на Новак Джокович на Аустрелиън Оупън, след като организаторите обявиха, че само ваксинирани играчи ще бъдат допуснати да се включат в първата за годината надпревара от Големия шлем. Сърбинът е сред най-големите противници на задължителното ваксиниране и все още не е ясно дали е имунизиран и дали ще го видим в битка за десети трофей в Мелбърн, въпреки че името му фигурира в списъка с предварителните участници. 

Съществува обаче възможност неваксинирани състезатели също да вземат участие, ако получат документ, удостоверяващ невъзможност за поставяне на ваксина поради здравословни причини. Според някои световни медии Джокович може да се възползва от това правило и да се включи в турнира неваксиниран, за което Ник Кирьос изрази несъгласието си:

"Безпокоя се най-вече за хората, живеещи в Мелбърн, които трябваше да преживеят същински ад. Мисля, че прекараха в локдаун около 275 дни - това са почти 300 дни, в които свободата им беше отнета. Не смятам за правилно спрямо тях чуждестранни играчи, които не са ваксинирани, да влизат в нашата държава, да се разхождат из Мелбърн свободно и да играят на Аустрелиън Оупън. За тези, които имат поставена ваксина обаче, това е отлична възможност да вземат участие в турнира и да съберат отново хората заедно за едно такова невероятно събитие", обясни Ник.

Източник: Firstsportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос отново срещу Джокович: Не искам неваксинирани чужденци да играят в Австралия Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook