Кирьос показа и двете си лица на корта, но реализира обрат срещу 124-тия в Токио

от в 11:35 на 06.10.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос пропусна огромна възможност да се бори за първия си трофей от Големия шлем, след като отстрани Даниил Медведев на осминафиналите в Ню Йорк, но впоследствие допусна неочаквано поражение от Карен Хачанов. Повечето тенис фенове предполагаха, че австралиецът надали изобщо ще играе повече турнири до края на сезона, но Ник за пореден път демонстрира, че отношението му към спорта е станало в пъти по-сериозно през последните месеци и замина за участие на ATP 500 надпреварата в Токио. Световният номер 20 откри участието си в японската столица с убедителен триумф над талантливия Чун-Син Ценг, а днес реализира обрат над поляка Камил Майхжак - 3:6 6:2 6:2. По този начин бившият шампион се класира за четвъртфиналната фаза, където вероятно ще премери сили с Тейлър Фриц, от когото съвсем наскоро допусна поражение на Мастърса в Синсинати.

Срещата не започна никак добре за фаворита, който не изглеждаше в особено настроение за игра и пресилваше почти всеки свой удар. Полякът пък моментално се възползва от ситуацията на корта, реализирайки ранен пробив и впоследствие не показа никакви колебания на собствен сервис до самия край на откриващия сет.

Проблемите за Кирьос не спряха дотук, защото той беше изправен пред точка за пробив в началото на втория сет, но изведнъж първото му подаване започна да работи на познатите обороти и асовете бързо започнаха да се трупат в актива на канбереца. Постепенно финалистът от Уимбълдън започваше да показва обичайното си равнище и зрителите можеха да се насладят на редица зрелищни изпълнения, които позволиха на Ник да спечели четири поредни гейма и така да изравни общия резултат.

Решителната част протече с тотално надмощие на австралиеца, чиито импровизации се получаваха с невероятна лекота, а Майхжак рядко изобщо можеше да влезе в разиграване, тъй като Кирьос сервираше почти съвършено. Това даваше нужното спокоствие на петия поставен да бъде агресивен, когато посреща и неговата мощ логично взе връх над съперника му, което изведе 20-тия в света до втори пореден успех в Токио.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос показа и двете си лица на корта, но реализира обрат срещу 124-тия в Токио Калоян Соколов
Теми:  
atp | камил майхжак | Ник Кирьос | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook