Кирьос: Счупил съм около 2 хиляди ракети; бих искал да видя и синът ми да го прави

от в 18:59 на 06.03.2023
Калоян Соколов

Ник Кирьос многократно е бил определян за лошото момче на тениса и това не е просто етикет, защото финалистът от Уимбълдън е участвал в повече скандали на корта от всеки друг свой колега. Именно характерът на австралиеца е бил основната му пречка по пътя към върха, защото той често е губел контрол над емоциите си и оттам насетне е ставал лесна плячка за своя опонент. Наскоро световният номер 22 пък се включи в популярния подкаст "Impaulsive", в който разкри колко точно ракети е счупил и ясно заяви как не изпитва никакви съжаление за действията си.

"Безброй много. Правя го от дете. Може би са около 2 хиляди. Нямам никакво намерение да се оправдавам и да ви казвам по-малко число, за да изглежда по-добре в очите ви. Не виждам нищо толкова грешно в това да дадеш воля на емоциите си, докато си на корта. Смятам, че публиката харесва такива прояви и подобни моменти допринасят за шоуто. Не казвам, че всеки аматьор трябва да го прави, но съм в позиция, за да реагирам по този начин.

Играем на най-големите турнири и са заложени милиони долари, така че е нормално да не бъде особено щастлив, ако нещата не се развиват по желания от мен начин. Тук не става въпрос за някакъв акт на неуважение, а просто начин да освободиш напрежението и да прогониш мисълта, че всичките ти усилия са напът да отидат на вятъра. Честно казано бих искал да видя как синът ми чупи ракетата си в знак на разочарование, а не да стои безизразно на корта и просто да приеме загубата" - категоричен е Кирьос.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Счупил съм около 2 хиляди ракети; бих искал да видя и синът ми да го прави Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook