Кирьос увенча завръщането си на корта с успех!

от в 09:38 на 02.02.2021
Калоян Соколов

Ник Кирьос отсъстваше от професионалния тенис Тур изцяло през последните 12 месеца, след като не пожела да се завърне на корта при подновяването на сезон 2020, недоумявайки как може да се провеждат турнири в подобна тежка пандемична обстановка. Днес австралиецът се завърна в състезателните надпревари и увенча това с трисетов успех над Александър Мюлер, като по този начин се класира за втория кръг на Murray River Open - 3:6 6:4 7:6(4).

Ник изглеждаше тотално извън форма по време на двубоя и единствено началният му удар го крепеше в резултата. Поставеният под номер 13 прекаляваше с елемента на импровизации, а движението му по игрището бе много далеч от желаното ниво и закономерно французинът реализира пробив в края на първия сет, който се оказа напълно достатъчен за спечелването му.

Кирьос започна да играе по-внимателно през втората част и се задържаше в разиграванията, което му позволяваше да натисне в точния момент опонента си. Минаващите удари на екстравагантния тенисист също бяха на висота и той получи възможност да сервира за изравняването на общия резултат, ала Мюлер пласира поредица от отлични ретури и възвърна паритета за 5:5. Това не повлия по никакъв начин на канбереца и следващите два гейма отидоха в неговия актив, а така победителят щеше да се определи в трети сет.

В него световният номер 46 залагаше изцяло на грубата сила и почти не се местеше от центъра на корта. Бързите комбинации обаче държаха Кирьос в мача и той минаваше сравнително лесно през подаванията си, но същевременно беше абсолютно безпомощен на посрещане. Така се стигне до решителен тайбрек, където местният представител показа по-високата си класа и си осигури среща с "щастливия губещ" Хари Буршие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос увенча завръщането си на корта с успех! Калоян Соколов
Теми:  
Murray River Open | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook