Мачове на живо
Приключил
Григор Димитров 6467
Иржи Лехечка 4635
LIVE
Лиам Броуди 4042
Ник Кирьос 3064

Кирьос поведе на Великобритания, но Еванс възстанови равенството в серията след страхотна драма с Де Минор

от в 06:27 на 09.01.2020
Калоян Соколов
Австралия и Великобритания запазиха драмата по между си след като си размениха по една победа, като така и оставиха всичко да се реши с мач между каретата на двете страни.

Пръв на корта излезе Ник Кирьос в двубой с Камерън Нори и изнесе истинска тенис лекция на своя съперник. Австралиецът не съумя да се възползва от първите си два брейкбола в срещата, но в петия гейм успя да се откъсне решително в резултата и да спечели убедително откриващата част.Кирьос заигра още по-освободено във втория сет и импровизираше при всяка удобна възможност. Австралиецът реализира един куп успешни къси, а силовата му игра оставяше без аргументи Нори. В край на сметка Ник затвори сблъсъка с неспасяем сервис за крайното 6:2 6:2.

https://twitter.com/ATPCup/status/1215068084697997313?s=19

Дан Еванс обаче показа страхотен характер и извоюва феноменален двубой продължил над 3 часа и 20 минути с Алекс Де Минор със 7:6(4) 4:6 7:6(2), а така и възстанови равенството в серията.

През първата част Алекс бързо поведе с 3:0, само че британецът моментално изравни. Двамата играеха тенис на световно ниво и интензитетът беше много висок, а класните изпълнения не спираха. Накрая се стигна до тайбрек, където Еванс показа повече стабилност и се доближи на сет от победата.

https://twitter.com/ATPCup/status/1215090322277093376?s=19

Дан продължи да впечатлява и миксираше много добре сечените си и плоски обратни удари, като бележеше уинъри сякаш без усилие, но "Де Минор" изпъкна за пореден път с прословутия си демараж и отново пръв поведе с пробив. Младокът бе бурно подкрепян от трибуните и това му помогна да увеличи аванса си до 3:1, а не след дълго отделните части бяха изравнени.В третия сет дългите размени изобилстваха, което бе изцяло в полза на местния любимец, който се бе превърнала в една истинска "жива стена". Дори това обаче в комбинация със силните му удари и прецизните атаки не отказаха Дан Еванс и британецът се бори до самия край. Двамата си размениха по общо два пробива в хода на сета, а Дан повеждaше с 3:0 и впоследствие с 4:2,  но все пак Алекс успя да запази паритета в мача и се добра до 4:4.

Драмата в продължилия над 3 часа двубой беше пълна, след като Демонът изостана 15:40 при 5:6, caмо че дори това не го сломи и със завидно спокойствие, той извоюва две последователни точки и се добра до дюс, а в крайна сметка всичко щеше  дa cе  реши в тaйбрек, защото Де Минор показа страхотнa воля и се добра до решителния дълъг гейм, отразявaйки три мaболa .

Там обаче Еванс отново блесна и c помощтa нa феноменални бекхенди, както по правата, така и по диaгонaлa, той диктувaше игрaтa и  дори бързият Де Минор не бе в cъcтояние да се противопостави и с повече от категоричното 7:2, британецът възстанови равенството в общия резултaт!

https://twitter.com/TennisTV/status/1215125179334119424?s=19

 

Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Кирьос поведе на Великобритания, но Еванс възстанови равенството в серията след страхотна драма с Де Минор Калоян Соколов

Коментари

Следвайте ни в Facebook