Класиката е факт: Федерер и Джокович в битка за финала в Париж

от в 00:30 на 03.11.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович и Роджър Федерер ще излязат в пряк спор за място на финала на "Мастърс 1000" турнира във френската столица Париж, след като Маестрото успя да спечели мача си срещу Кей Нишикори с 6:4, 6:4 във втория 1/2-финален сблъсък от надпреварата.

Срещата между двамата продължи час и 17 минути. В първия сет швейцарецът проби в деветия гейм и след това си взе подаването, а във втория поведе с пробив още в самото начало и го задържа до самия край. 

Така най-големите фенове на тениса ще могат да се насладят на една от класиките в този спорт, а победителят от сръбско-швейцарския сблъсък ще срещне на финала Доминик Тийм или Карен Хачанов, които ще се срещнат в другия мач преди финала.

До момента Маестрото и Джокера имат помежду си цели 46 мача в тура, а сърбинът има леко предимство с 24-22 победи в своя полза. Той се намира във феноменална форма и от началото на следващата седмица ще измести официално Рафаел Надал от върха на световния тенис, след като Матадора не успя да се възстанови, за да играе във френската столица.

ФедЕкспрес и Джокович се срещнаха на финала в Синсинати преди броени седмици в който сърбинът успя да спечели след 6:4, 6:4 и така да спечели турнира, а предстоящият мач е добър шанс ветеранът да си го върне на своя противник.

При положение, че Федерер успее да достигне до финалния мач той ще спори за своя стотен трофей в кариерата си, след като в Базел триумфира за 99-и път в тура. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Класиката е факт: Федерер и Джокович в битка за финала в Париж Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | роджър федерер - новак джокович | тенис | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook