Кога Стан Вавринка ще поднови изявите си в Тура?

от в 17:03 на 09.12.2021
Диана Андреева

Стан Вавринка винаги е бил един от любимците на феновете, което е продиктувано от изключително атрактивния стил на швейцареца. Трикратният шампион от Шлема често е създавал впечатлението, че е способен да направи дупка в корта чрез мощните си снаряди от бекхенд, а освен това многократно е давал вид на позитивно настроен човек извън турнирната обстановка. Ветеранът обаче съумя да изиграе едва шест срещи в хода на целия сезон, защото претърпя интервенция в областта на лявото ходило и вече девети месец е извън надпреварите, а това му коства мястото в топ 80.

В началото на работната седмица стана ясно, че Вавринка няма да открие кампанията си през 2022-а с участие на Australian Open, където стана шампион през 2014-а. Самият швейцарец не е коментирал състоянието си през последните седмици, но неговият агент съобщи през днешния ден, че завръщането му в Тура ще бъде не по-рано от месец март, като дори това не може да бъде сигурно към момента.

Подобна е ситуацията и с неговия сънародник Роджър Федерер. 20-кратният шампион от Големия шлем притърпя поредна операция на коляното и в момента се възстановява, тепърва навлизайки обратно на корта. Федерер също пропуска първия за годината мейджър турнир и се надява да бъде във форма през лятото, за да поднови изявите си в Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кога Стан Вавринка ще поднови изявите си в Тура? Диана Андреева
Теми:  
Вавринка | Стан Вавринка | федерер вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook