Коко Гоф: Федерер е моят идол и искам да бъда точно като него

от в 14:32 на 05.07.2021
Диана Андреева

Кори Гоф изгря на голямата сцена едва 15-годишна. Тийнейджърката сломи бивша шампионка от Шлема, за да достигне до четвъртия кръг на Уимбълдън 2019. Впоследствие Коко оправда очакванията към себе си и доказа, че не е "чудо за три дни", постигайки успех след успех.

Гоф не пропуска да отбележи в медийните си изяви, че ключът към нейните постижения е връзката с Роджър Федерер. Двамата неведнъж са тренирали заедно, а американката винаги е говорила за Маестрото с уважение, защото той е нейният детски идол. Малко преди да излезе за своя мач с Анджелик Кербер Коко отново сподели за отношенията си с Федерер, а ето какво точно разказва тя:

"Както всички забелязаха, във втори кръг бях мното нервна. Причината е, че видях Федерер да ме наблюдава. Притесних се и започнах да мисля как трябва до се представя на ниво щом съм под зоркия му поглед, а това доведе до немислимото в един двубой - забравих, че съм на корта.

Но много ми харесва, че той проявява интерес към мен и резултатите ми. Не мога да опиша чувството, когато си представя, че съм негова наследничка. Манталитета на Роджър има сериозно влияние върху мен кокто на корта, така и извън него. Знам, че винаги, когато се нуждая от съвет, мога да се обърна към него. А да имам тази възможност е истинска чест за мен, защото той е моят идол.

Искам да бъда модел за подражание, какъвто е самият той. Ние сме различни на характер, така че не трябва да се стремя изцяло да му подражавам, защото ще изгубя себе си. Нужно е да има баланс, но бих дала всичко, за да мога да бъда такъв шампион, какъвто е само и единствено той до момента.", завърши Коко. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Коко Гоф: Федерер е моят идол и искам да бъда точно като него Диана Андреева
Теми:  
коко гоф | кори гоф | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook