Коко Гоф: Не мога да повярвам какво се случва

от в 12:08 на 24.01.2020
Павел Димитров

Коко Гоф записа може би най-емоционалната си победа в кратката си професионална кариера, детронирайки шампионката от миналогодишния Australian Open Наоми Осака. Американката не скри вълнението си в интервюто на корта веднага след мача.

"Не мога да повярвам какво се случва! Преди 2 години загубих първи кръг при девойките, а сега съм тук, това е лудост. Казвах си – мисли само за следваща точка, продължавай да се бориш и да се наслаждаваш на атмосферата. Не мога да повярвам, че съм на този корт, че съм на „Род Лейвър Арена“, не мога да повярвам, че се случва“.

Само преди няколко месеца Осака победи по категоричен начин Гоф с 6:3, 6:0 на US Open. След мача обаче японката направи изключителен жест към младата си опонентката. Тя помоли Коко да остане на корта заедно с нея. По този повод Коко заяви:

„Тя плачеше, а спечели – разказа Гоф. – Аз плачех, всички плачеха. Не знам защо тя плачеше. Исках да напусна корта, защото не съм от този тип хора, които биха показали сълзите си пред хората. Не исках и фокусът да бъде върху мен.“

„Беше невероятно, ще науча много от този мач. Тя е №1 в света и вече знам какво е нужно, за да си на такова ниво. След мача Осака показа какво е значението на това да си истински спортист. За това е човек, който на корта се отнася с теб като с най-големия си враг, а извън него е най-добрият ти приятел“, каза тогава Гоф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Коко Гоф: Не мога да повярвам какво се случва Павел Димитров
Теми:  
australian open | коко гоф | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook